Cos

   📩  contact@lumeareducerilor.ro   ⏰ Program: L-V 10:00-18:00

🚛 LIVRARE GRATUITA💯 la toate comenzile de peste 300 de lei‼️

Cele mai frecvente intrebari

Noi vom depune tot efortul ca procesul de livrare a comenzii sa nu dureze mai multe de 7 zile lucratoare!

CRIN-CRIS DIGITAL TEAM S.R.L

Comenzile pot fi plasate online in orice moment, dar perioada de procesare a acestora se desfasoara in timpul programului de lucru, mai exact, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-18:00. Comenzile plasate pana in ora 12:00, vor fi trimise catre firma de curierat DPD in acceasi zi. Pentru comenzile finalizate dupa aceasta ora, procesul de livrare se va efectua in urmatoarea zi lucratoare.

!Atentie!Comenzile plasate in zilele din afara programului, precum si cele plasate in timpul sarbatorilor legale vor fi procesate incepand cu  urmatoarea zi lucratoare!

1.Dreptul de returnare a produselor

Politica de RETUR si RAMBURSARE persoane fizice

Pentru a solicita returnarea unui produs (in termenul legal de 14 zile calendaristice de la primirea coletului), va rugam sa completati formularul de retur sau sa ne contactati prin email la contact@lumeareducerilor.ro sau telefonic la 0753138212. Costurile de livrare si ramburs sunt suportate de catre cumparator, daca produsul a ajuns fara defect sau comanda nu a fost trimisa gresit.

Datele bancare pentru rambursare (nume complet titular, cont IBAN fara spatii, banca si nume) se expediaza pe e-mail, la adresa contact@lumeareducerilor.ro, precizandu-se, totodata, si numele pe care s-a efectuat comanda, un numar de telefon precum si seria si nr. facturii, returnarea banilor in cont urmand a fi efectuata conform legii in termen de maxim 14 de zile de la primirea coletului retur.Achizitionand din magazinul nostru, va dati acordul pentru returnarea banilor prin metoda precizata.

Nu se trimit colete de retur sau schimb cu ramburs. Taxa de expediere catre noi o suporta clientul. Dreptul de renuntare la cumparare este valabil doar pentru clientii persoane fizice.

Conform OUG nr. 34/2014, renuntarea la cumparare se poate notifica in scris in termen de 14 zile calendaristice (termen in care se si expediaza produsul inapoi, dupa trimiterea notificarii).

Abuzul de orice fel duce la blocarea contului de client iar sistemul nu va va mai permite sa efectuati comenzi pe site-ul lumeareducerilor.ro

Atentie! Produsele returnate trebuie sa fie intacte si curate, inclusiv ambalajele acestora (pentru care se foloseste ambalaj protector suplimentar, asa cum ati primit produsul ambalat). Daca produsele au fost deteriorate si nu mai pot fi comercializate, acestea pot fi reevaluate valoric.

Definitia contractului de vanzare (art. 2, 5.): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Banii se returneaza in termenul legal de 14 zile din momentul primirii coletului retur.

In cazul in care clientul a beneficiat de Livrare Gratuita (costuri de livrare suportate de lumeareducerilor.ro), la returnarea banilor se va scadea contravaloarea livrarii din suma de returnat.

Procedura de retragere din contract
Consumatorul informeaza CRIN-CRIS DIGITAL TEAM SRL. (lumeareducerilor.ro) cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele: model formular sau o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (preferabil e-mail). Consumatorul are la dispozitie 14 zile calendaristice de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

Obligatiile care revin consumatorului

Produsele sunt inmanate de CRIN-CRIS DIGITAL TEAM SRL (lumeareducerilor.ro) personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile calendaristice de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

3.Retur de produse

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

– Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise.

– Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa nu acceptati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

– Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Solicitarile de retur se transmit pe site-ul nostru  in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Va recomandam sa expediati produsele prin curier rapid.

4.Mentiune

In toate cazurile mentionate mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Produsele nu trebuie sa prezinte modificari fizice, lovituri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea acestora duce la refuzarea returului.

5.Produse excluse, fara drept de returnare

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate (cutia nedeschisa), cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:

Licente software;
Consumabile (acumulatori, cartuse imprimanta etc);
Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (produse de ingrijire / igiena personala, casti);
Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (extensii de garantii, servere non-standard);
Servicii (testare, asamblare, montare componenta sau orice alt serviciu listat in categoria Servicii prestat catre consumator);
Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

Limitarea responsabilitatii pentru alte site-uri, server, browser
Site-ul este gazduit de serverele unei terte firme. Societatea CRIN-CRIS DIGITAL TEAM S.R.L. (lumeareducerilor.ro) nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale bazei de date, cum de asemenea nu va putea fi raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului ori pentru actualizarea produselor si a preturilor.

Reclamatii
Orice problema legata de livrarea produselor comandate o puteti adresa catre adresa de mail contact@lumeareducerilor.ro

DECLINAREA RESPONSABILITATII
Exista posibilitatea unor diferente intre imaginea produsului prezentata pe site si produsul fizic, in sine, mai ales cu privire la nuanta culorii acestuia, a designului ori in ceea ce priveste accesoriile. Acestea nu afecteaza functionalitatea ori destinatia produsului.

Litigii si dispozitii finale
Orice alta problema legata de produsele si serviciile prezentate pe site se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit solutionarea litigiului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata.

Informatii livrare si expediere
Plata se face ramburs, o data cu sosirea comenzii.

Taxa de transport este afisata in pagina de comanda, inainte de finalizarea comenzii.

Livram in absolut orice localitate din tara, la tarifele afisate la intrebarea de mai sus. Toate aceste preturi includ TVA.

Livrarea produselor comandate se face prin firmele de curierat rapid Fan Courier, DPD, etc. in cel mai scurt timp (de regula 1-4 zile lucratoare) de la confirmarea prin SMS a comenzii.

Adresa de livrare poate fi schimbata din contul personal sectiunea Adrese, sau prin mail direct catre contact@lumeareducerilor.ro sau telefonic la 0753138212.

Statusul comenzii poate fi verificat din contul personal pana in momentul plasarii sale catre curier, iar dupa finalizarea acestui proces cu numarul de awb primit prin SMS in meniul principal la ,, Urmarire Colet”

Suntem la dispozitia dumneavoastra de Luni pana Vineri in intervalul orar 10:00-18:00 la numarul de telefon 0753138212 sau prin email la contact@lumeareducerilor.ro

!ATENTIE! Daca ai introdus datele gresit si/sau ai gresit comanda, contacteaza-ne rapid la numarul de telefon prin apel 0753138212(L-V: 10:00-18:00) sau mesaj  (24/7) sau la adresa de email: contact@lumeareducerilor.ro (24/7)cu subiectul Comanda gresita, in care veti specifica datele corecte dupa cum urmeaza:

 • Numarul de comanda

 • Nume produs

 • Cod produs (afisat in descrierea produsului pe site)

 • Nume si Prenume client

 • Adresa completa de livrare a clientului

 • Numarul de telefon

Produsele sunt livrate doar pe teritoriul Romaniei!

Produsele vin in ambalajul lor corespunzator plus ambalajul de protectie pentru curier!

Inca ai nevoie de ajutor?

Ia legatura cu echipa noastra de suport

  🛍 CRIN-CRIS DIGITAL TEAM S.R.L 🛍

  ☎️ 0753138212

  📩 contact@lumeareducerilor.ro

  ⏰ Program: Luni-Vineri 10:00-18:00

  📍 Strada Tineretului, Satu-Nou, Jud. Constanta

  Transport gratuit

  peste 300 de lei

  Garantia returului

  In maxim 14 zile

  Garantia produselor

  Produsele beneficiaza de garantie

  100% Checkout Securizat

  PayPal / MasterCard / Visa